Valér
-1 °C
0 °C

Felszállás után egy házra zuhant egy helikopter Kaliforniában

2018.01.31. 11:59

Hárman meghaltak, ketten megsérültek, miután lakóházra zuhant egy helikopter Dél-Kaliforniában. A Robinson R44 típusú gép (Ilyenje volt Kóka Jánosnak) Newport Beach egyik lakónegyedében ért földet az utcán, hátsó rotorja becsapódott egy földszintes lakóház oldalába.

A gép olyan erővel vágódott az épületbe, hogy azt is nehéz volt megállapítani, milyen gépről van szó. Darabjainak nagyobb része az utcán hevert, farrotorja ház oldalába, tetőszerkezetébe csapódott. Egy nagyobb, 1,8 méteres darabja levált, és egy másik ház elé sodródott, írja az MTI.

Marian Michaels a szomszédban lakik, azt mondta, hirtelen megremegett a ház, földrengésre gondolt. Egy másik nyilatkozó, Roger Johnson hallotta a helikopter forgószárnyának suhogását, majd hatalmas robbanás történt. A levegőben fémdarabok repültek szerteszét.

A gépen négyen utaztak, közülük került ki a három halott, és összesen további két ember megsérült - közölték a helyi tűzoltóság és rendőrség tisztviselői.

A helikopter a közeli John Wayne reptérről szállt fel, és 1,6 kilométert megtéve csapódott a földbe. A gépet üzemeltető cég helikopter- és repülőgép-pilóták oktatásával, légi felvételek készítésével, illetve sétarepülésekkel foglalkozik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!