Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Gyerekeket adoptáltak, hogy bezárva tartsák őket

2018.02.22. 18:40

Gyermekbántalmazással vádolnak egy arizonai házaspárt, amelynek tagjai rendszeresen, hosszú órákra, foglyul ejtették örökbefogadott gyermekeiket, írja a BBC.

A négy, 6 és 12 év közötti, gyereket a pár külön hálószobákba zárta, amelyekben élelem, ivóvíz, világítás és tisztálkodási lehetőség sem volt, a dolgukat pedig egy-egy vödörbe kellett végezniük. Előfordult, hogy 12 órát kellett ilyen körülmények között tölteniük.

Benito és Carol Gutierrez
Benito és Carol Gutierrez

A rendőrségi jelentés szerint a gyerekek biológiai testvérek, mindannyian kiváló tanulók, akiket a pár minden szükséges követelménynek megfelelve vett magához. Korábban nem érkezett hivatalos panasz az örökbefogadók alkalmatlansága miatt.

A rendőrség akkor értesült az ügyről, amikor a testvérek egyike megszökött a tucsoni házból, hogy telefonon értesítse egy rokonát az egyik üzletből. Itt figyelt fel az egyik alkalmazott a gyerek aggasztó külsejére, majd értesítette a rendőrséget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?