Olivér
9 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Kézigránátot dobtak a podgoricai amerikai nagykövetségre

2018.02.22. 05:47
Egy szerb férfi, valószínűleg volt katona követte el a merényletet, ami után magát is felrobbantotta.

A montenegrói rendőrség szerint egy szerb férfi, a 43 éves Dalibor Jaukovic volt az, aki csütörtökre virradóra kézigránátot dobott az Egyesült Államok nagykövetségi épületére a montenegrói fővárosban, Podgoricában, majd felrobbantotta magát és meghalt - jelentette a Vijesti.me podgoricai hírportál. 

A robbanásokban senki más nem sérült meg, azonban azt még mindig nem lehet tudni, hogy mi lehetett a támadás indítéka. 

Az információk szerint a férfi a közép-szerbiai Kraljevóból származott, de már hosszabb ideje Podgoricában élt. A közösségi médiában található képei szerint Jaukovicot 1999-ben katonai szolgálatáért kitüntették. 

Sajtójelentések szerint egy ismeretlen férfi kézigránátot dobott az Egyesült Államok nagykövetségi épületére a montenegrói fővárosban, Podgoricában, majd egy másik robbanószerkezettel felrobbantotta magát csütörtökre virradóra - írja az MTI.

A www.portalanalitika.me montenegrói hírportál közlése szerint a támadás szerda éjfél előtt öt perccel történt, a lakosok két robbanásról számoltak be. Hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg az értesüléseket. 

"Volt egy incidens" - mondta egy névtelenséget kérő rendőrségi tisztségviselő a Reuters brit hírügynökségnek, de nem közölt további részleteket a történtekről. 

Hírügynökségi jelentések szerint a rendőrség lezárta az amerikai diplomáciai képviselet környékét.

Időközben a podgoricai amerikai nagykövetség honlapján folyamatban lévő biztonsági helyzetre hivatkozva figyelmeztetést adott ki az amerikai állampolgároknak, maradjanak távol az épülettől.