Megvan Trump újraválasztási kampányfőnöke

2018.02.27. 22:20

Bár még félidőnél se tart Donald Trump amerikai elnöki ciklusa, máris megtalálta az egyik tanácsadót, aki a 2020-as kampányban az újraválasztásáért fog dolgozni – írja a BBC.

Brad Parscale egyáltalán nem új ember Trump környékén: 2011-ben ő lett a Trump-cégbirodalom digitális guruja, 2015-ben weboldalt hozott létre a jelöltséggel kacérkodó Trumpnak, egy évvel később pedig kinevezték a kampány digitális igazgatójának.

A lap szerint ez a legkorábbi időpont, hogy egy hatalmon lévő elnök hivatalosan újraválasztási kampányba kezd: a 2020-as választásokig még 979 nap van hátra. Barack Obama az első ciklusában 582 nappal előre jelentette csak be, hogy indul a 2012-es duplázásért.

Brad csodálatos tehetség, és kulcsfontosságú volt a 2016-os sikerünkben. A családunk teljes bizalmát élvezi, és ő a tökéletes ember a kampány vezetésére

– mondta Eric Trump, az elnök középső fia. Jared Kushner, Trump veje és tanácsadója szerint Parscale hozta be az adatalapú szemléletet a kampányba.

Brad Parscale a New York-i Trump Towerben 2016. november 16-án.
Brad Parscale a New York-i Trump Towerben 2016. november 16-án.
Fotó: The Washington Post / Getty Images Hungary

A 42 éves Parscale egy korábbi interjújában arról beszélt, hogy százfős digitális csapata 60 ezer Facebook-hirdetést vásárolt, hogy minden nap elérje a Trump-támogatókat, noha állítása szerint maga Trump szkeptikus volt a digitális hirdetésekkel kapcsolatban.

Amerikai médiajelentések szerint Parscale cége, a Giles-Parscale összesen 94 millió dollárt (24 milliárd forintot) számlázott ki a Trump-kampánynak. Ő volt az is, aki behozta a Cambridge Analytica nevű brit céget a kampányba. Az ő szerepükről ebben a cikkben írtunk részletesebben.