Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Letartóztattak egy terroristagyanús szír férfit Németországban

2018.02.28. 17:18

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy terroristagyanús szíriai férfit Németországban - írja az MTI. 

A 33 éves, Abdul Sattar A.I. néven azonosított férfit, külföldi terrorista szervezetben viselt tagsággal és személyi szabadság megsértésével gyanúsítják a hazájában zajló polgárháborúban végzett tevékenységével kapcsolatban. A férfit kedden fogták el Baden-Württemberg tartományi otthonában, és házkutatást is tartottak nála. 

Az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében illetékes hatóság szerint a gyanúsított férfi az al-Kaida nemzetközi iszlamista terrorhálózat szíriai szervezeteként számon tartott an-Nuszra Front tagjaként tevékenykedett Szíriában, és 2014-ben az ő utasítására ejtettek fogságba egy ismert feltételezett terroristát, Saleh A.-t.

Saleh A. a hatóságok szerint az an-Nuszra Front legfőbb vetélytársa, az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet tagja. Abdul Sattar A. I. azt akarta elérni, hogy Saleh A.-ért cserébe az Iszlám Állam szabadon engedje az an-Nuszra Front több harcosát. A tervezett fogolycsere meghiúsult, mert Saleh A. megszökött és visszatért az Iszlám Állam dzsihadistái közé. 

A szövetségi legfőbb ügyészség közleménye szerint Saleh A. 2016 szeptembere óta előzetes letartóztatásban van Németországban. Azzal vádolják, hogy az Iszlám Állam megbízásából több társával öngyilkos merényletből és a robbantás után következő fegyveres támadásból álló terrorcselekményt akart végrehajtani Düsseldorf belvárosában.