Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Terrorfenyegetettség miatt mozgósítás van Törökországban

2018.03.05. 09:42 Módosítva: 2018-03-05 15:37:07

Az amerikai nagykövetség az internetes oldalán jelentette be, hogy a külképviselet biztonsági fenyegetésre hivatkozva hétfőn zárva tart, és csak sürgős esetekben nyújt szolgáltatást.

A nagykövetség arra kérte az Ankarában tartózkodó amerikaiakat, hogy legyenek figyelmesek a népszerű turistalátványosságoknál, a bevásárlóközpontokban és a szórakozóhelyeken.

A bejelentést követően az ankarai önkormányzat közölte, hogy kiegészítő óvintézkedéseket vezetett be a városban egy lehetséges terrortámadás megelőzése érdekében.

A török rendőrség hétfő reggel nagyszabású razziát tartott a török fővárosban, és őrizetbe vette az Iszlám Állam 12 feltételezett tagját, további nyolcat pedig még keresnek, közölte az MTI. A hatóságok szerint az őrizetbe vettek külföldi állampolgárok és önként jelentkezőket közvetítettek ki a Szíriában és Irakban harcoló társaiknak.

Frissítés 15:30-kor: A török kormányszóvivő közölte, 

a mostani veszély nemcsak az amerikai külképviseletre irányul, úgyhogy a biztonsági erők az egész országban készenlétben állnak.

Délutánra további négy embert vettek őrizetbe a török hatóságok, négyet pedig még mindig keresnek.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.