Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Tageszeitung: Lázár inkább Kőbányáról jelentkezzen be!

2018.03.08. 14:29 Módosítva: 2018-03-08 14:36:21

A német és az osztrák sajtó bő terjedelemben foglalkozott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Bécsben forgatott videójával - írja az MTI. 

A Die Tageszeitung című német napilap arról írt, hogy az Ausztriát és Bécset jól ismerő magyarok körében visszatetszést keltett a felvétel, ami a benne elhangzó állításokat semmiféle bizonyítékkal nem támasztja alá. A cikk szerint a magyarok már tavaly is nagyot nevettek azon, amikor Orbán Viktor azt ígérte, Magyarország 2030-ra meg fogja előzni Ausztriát, most pedig, kevesebb mint fél évvel később Lázár János úgy érzi, figyelmeztetnie kell, nehogy Budapest Bécs színvonalára süllyedjen.

A német lap kommentárja szerint a magyaroknak elegük van abból, hogy fellendülés a kormányon levők luxuskiadásait és hatalmuk megőrzését szolgálja, és ezt mutatja az is, hogy pár napja ellenzéki jelölt nyerte meg nagy fölénnyel a polgármester-választást éppen Lázár városában.

A Die Tageszeitung írója azt javasolja Lázár Jánosnak, hogy a bécsi 10. kerület helyett érdemes lenne Budapest X. kerületébe, Kőbányára ellátogatnia, ahol jól láthatók a magyar kormány szociális ridegségének jelei. Ironikus módon ebben a városrészben is magas a külföldiek aránya: népes kínai közösség él itt békében együtt a magyarokkal, és a bevándorlás nem problémát jelent, hanem sokkal inkább segítséget nyújt a szegénység elleni küzdelemben.

A Die Welt című német napilap megjegyezte: a felvételen mutatott utcán a valóságban - a magyar politikus szavaival ellentétben - nincs sem piszok, sem rendezetlenség. A lap szerint Orbán Viktor szinte kizárólag az idegenellenes retorikára alapozza választási kampányát, Lázárt pedig a magyar menekültpolitika keményvonalasának nevezte.

A korábbi reakciókat itt olvashatja a témában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!