Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a szaúdi uralkodó lánya ellen

2018.03.15. 23:18

Nemzetközi elfogatóparancsot adott ki egy francia bíró a szaúdi uralkodó lánya ellen, akit az egyik testőre által elkövetett bűncselekmények miatt akarnak kihallgatni - közölte az MTI. Hassza bin Szalmán hercegnő Szalmán bin Abdel-Azíz szaúdi király lánya és Mohamed bin Szalmán trónörökös testvére. Azért adtak ki ellene nemzetközi körözést, mert ki akarják hallgatni a testőre által elkövetett bűncselekmények ügyében, amik a hercegnő párizsi lakásán történtek, ahol a sértett dolgozott. A testőrt fegyveres erőszakcselekménnyel, emberrablással, lopással és halálos fenyegetéssel vádolják.

A Reuters szerint a körözést még tavaly decemberben adták ki, a két ország viszonya szempontjából érzékenynek mondható időszakban. Francois Holland volt francia államfő közeli kapcsolatokat ápolt az Öböl menti arab országokkal, főleg Szaúd-Arábiával, és kemény álláspontot képviselt a Rijáddal ellenséges kapcsolatban lévő Iránnal folytatott atomalkuban. Emmanuel Macron francia elnök azonban javítani akarja Párizs és Teherán kapcsolatait.