Árpád
-2 °C
3 °C

Magyar szemtanú beszélt a grúz síliftbalesetről

2018.03.16. 19:06

Ahogy azt korábban írtuk, többen megsérültek egy síliftbalesetben Georgiában (Grúziában) a Gudauri síterepen pénteken. Magyar síelők is voltak a liften, ők épségben megúszták a balesetet. Treer Albert, a helyszínen tartózkodó magyar turista az MTI-nek telefonon elmondta, hogy magyarok is fent rekedtek a 3276 méterre vezető Sadzele liften, amikor nagyjából tíz ülőszék összecsúszott.


Fotó: Social Media

A székek először megindultak hátrafelé, hat magyar síelőnek sikerült kiugrania, mielőtt a székek összeütköztek volna, ketten azonban fent rekedtek. A alsó állomáson nagyjából tíz szék roncsolódott szét az ütközésben. A Georgian Journal honlapja idézte a georgiai (grúziai) egészségügyi minisztert, aki azt mondta, hogy tizenketten sérültek meg, köztük két külföldi, egy ukrán és egy svájci, és hogy egyikük sérülése sem súlyos.

A miniszter elmondása szerint két embert Tbiliszibe további nyolcat a gudauri kórházba szállítottak. A nyolc emberből egy már el is hagyhatta az egészségügyi intézetet - tette hozzá. A Georgian Journal jelentése szerint a georgiai belügyminisztérium megkezdte a baleset kivizsgálását.

Az összeroncsolódott ülések Gudauriban
Az összeroncsolódott ülések Gudauriban
Fotó: Social Media

Az ATV.hu-nak is nyilatkozott egy magyar szemtanú. Azt mondta:

"Harminc méter távolságban lógtak az ott rekedt síelők, de különben a grúz hatóságok helytálltak, és nagyon-nagyon gyorsan elkezdték menteni ezeket az embereket. Olyan módszerrel például, hogy felmentek ezeknek a tartóoszlopoknak a tetejére, és egy hinta szerű dologban leeresztették egyesével az embereket. Képzett mentők voltak."

Egy Youtube-felvételen látható, ahogy a székek egymásnak csapódnak, ahogyan leugrálnak vagy leesnek a felvonóról a síelők, mielőtt a székük belecsapódna a következő székbe:  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?