Lukács
4 °C
15 °C
283 677 szavazat
371 560 szavazat

Magyar szemtanú beszélt a grúz síliftbalesetről

2018.03.16. 19:06

Ahogy azt korábban írtuk, többen megsérültek egy síliftbalesetben Georgiában (Grúziában) a Gudauri síterepen pénteken. Magyar síelők is voltak a liften, ők épségben megúszták a balesetet. Treer Albert, a helyszínen tartózkodó magyar turista az MTI-nek telefonon elmondta, hogy magyarok is fent rekedtek a 3276 méterre vezető Sadzele liften, amikor nagyjából tíz ülőszék összecsúszott.


Fotó: Social Media

A székek először megindultak hátrafelé, hat magyar síelőnek sikerült kiugrania, mielőtt a székek összeütköztek volna, ketten azonban fent rekedtek. A alsó állomáson nagyjából tíz szék roncsolódott szét az ütközésben. A Georgian Journal honlapja idézte a georgiai (grúziai) egészségügyi minisztert, aki azt mondta, hogy tizenketten sérültek meg, köztük két külföldi, egy ukrán és egy svájci, és hogy egyikük sérülése sem súlyos.

A miniszter elmondása szerint két embert Tbiliszibe további nyolcat a gudauri kórházba szállítottak. A nyolc emberből egy már el is hagyhatta az egészségügyi intézetet - tette hozzá. A Georgian Journal jelentése szerint a georgiai belügyminisztérium megkezdte a baleset kivizsgálását.

Az összeroncsolódott ülések Gudauriban
Az összeroncsolódott ülések Gudauriban
Fotó: Social Media

Az ATV.hu-nak is nyilatkozott egy magyar szemtanú. Azt mondta:

"Harminc méter távolságban lógtak az ott rekedt síelők, de különben a grúz hatóságok helytálltak, és nagyon-nagyon gyorsan elkezdték menteni ezeket az embereket. Olyan módszerrel például, hogy felmentek ezeknek a tartóoszlopoknak a tetejére, és egy hinta szerű dologban leeresztették egyesével az embereket. Képzett mentők voltak."

Egy Youtube-felvételen látható, ahogy a székek egymásnak csapódnak, ahogyan leugrálnak vagy leesnek a felvonóról a síelők, mielőtt a székük belecsapódna a következő székbe:  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport