Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kim Dzsongun gratulált Putyin győzelméhez

2018.03.21. 09:50 Módosítva: 2018-03-21 09:56:55

Kim Dzsongun észak-koreai diktátor gratulált Vlagyimir Putyinnak újraválasztásához az Oroszországi Föderáció élére, írja az MTI az észak-koreai állampárt lapjára hivatkozva. Észak-Korea és Oroszország "baráti kapcsolatai a két nép vágyaival és kívánalmaival összhangban tovább mélyülnek" – írta a lap.

A Kyodo japán hírügynökség kiemeli, hogy amikor Kim a múlt héten Hszi Csin-ping kínai elnök újraválasztásához gratulált, mellőzte üzenetében a Pekinggel fenntartott "hagyományos baráti kapcsolatokra" vonatkozó utalást, ami arra utal, hogy Peking és Phenjan viszonya hűvösebbé vált, amióta Peking is megorrolt Phenjanra nukleáris fegyverkezése miatt. Kína Észak-Korea szinte egyetlen kereskedelmi partnere, de az ENSZ szankciókkal összhangban Peking is jelentősen korlátozta, hogy mivel és mekkora mennyiségben kereskedik Észak-Koreával.