Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elloptak egy 48 tonnás autódarut Németországban

2018.03.22. 18:32

Többtonnás lopott autódarura adtak ki európai szintű körözést Németországban - írja az MTI. 

Stuttgartban lopták el hétfőre virradóan a 48 tonnás autódarut. A tolvajok annak ellenére tűntek el nyomtalanul, hogy csak 55 kilométeres sebességgel tudnak haladni. Szemtanúktól tudják, hogy észak felé indultak el. A darura európai szintű körözést adtak ki. 

A gép tulajdonosa, a Paule cég vezetője szerint a szemtanúk Stuttgarttól északkeletre látták a darut, szerda reggel a Harz-hegységben lévő Herzbergből érkezett bejelentés. A lopás bejelentése után a nyomravezetőnek 5000 euró (1,5 millió forint) díjat ajánlottak fel a közösségi médiában. 

A daru üzemanyagtartályába csak 350 kilométerre elegendő üzemanyag fér, így a tolvajoknak legalább egyszer már tankolniuk kellett, ha elhagyták Németországot. A jármű értéke mintegy 200 ezer euró (62,5 millió forint).