Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Die Welt: Terroristák késeltek volna a berlini maratonon

2018.04.08. 16:58

A Die Welt szerint a német rendőrség megakadályozott egy terrortámadást vasárnap Berlinben, írja az MTI.

Az újság értesülései szerint a rendőrség őrizetbe vett négy férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy késes támadást akartak végrehajtani a német fővárosban vasárnap lebonyolított nemzetközi félmaraton futóverseny nézői között. A csoport vezetőjénél két különlegesen élesre köszörült kést találtak, a gyanúsított ezekkel akart vérengzést rendezni a berlini belvárosban megtartott futóverseny nézőtáborában.

A Die Welt szerint a gyanúsítottak a 2016 decemberében egy berlini karácsonyi vásáron történt iszlamista terrortámadás elkövetője, Anis Amri köréhez tartoznak, és társuk halálát akarták megbosszulni a késes támadással. Egy különleges rendőri egység eleve úgy készült, hogy vasárnap bármely pillanatban el tudják fogni a legfőbb gyanúsítottat.

A négy férfi elfogásával összefüggésben átkutatott lakások egyikében már a 2016. decemberi terrortámadás után is razziáztak, a hatóságok gyanúja szerint Anis Amri halálának megbosszulására készülő csoport egy másik tagjának lakásához tartozó pincében pedig találatot jelzett a rendőrök egyik robbanószerkezet felkutatására kiképzett kutyája.

A berlini rendőrség szerint városszerte több házkutatást hajtottak végre, és őrizetbe vettek hat 18 és 21 év között személyt, mert a berlini félmaraton előtt a tudomásukra jutott "néhány értesülés", amelyek szerint "részesei lehettek egy  bűncselekmény előkészítésének" a sportrendezvénnyel kapcsolatban.