Judit
3 °C
7 °C

Észak-Korea kész tárgyalni a nukleáris leszerelésről Amerikával

2018.04.08. 22:39 Módosítva: 2018-04-08 22:39:45

Észak-Korea jelezte az Egyesült Államok felé, hogy kész tárgyalni a Koreai félsziget nukleáris leszereléséről Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető tervezett találkozóján - írja az MTI. 

A Reutersnek egy neve elhallgatását kérő amerikai tisztségviselő jelezte, hogy Phenjang titokban közvetlenül lépett kapcsolatba Washingtonnal. Az illetékes szerint az utóbbi időben amerikai és észak-koreai tisztségviselők titokban kapcsolatba léptek egymással, s ennek során Phenjan közvetlenül adta át az üzenetét, hogy kész a találkozóra.

Eddig Washington Kim Dzsong Un ez irányú szándékait illetően Dél-Korea közléseire volt kénytelen hagyatkozni.

A Koreai Köztársaság küldöttsége március 5-én találkozott Phenjanban az észak-koreai vezetővel. A tárgyalások során megállapodás született arról, hogy a két ország vezetője csúcstalálkozót tart. Észak-koreai részről egyben hangoztatták, hogy készek hasonló találkozót tartani Donald Trump amerikai elnökkel is.

A megbeszéléseket követően április 27-re tűzték a két koreai vezető csúcstalálkozójának időpontját, Kim Dzsong Un és Donald Trump pedig a tervek szerint májusban találkozik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?