Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több ezer embernek kell kiköltözni egy világháborús bomba miatt Németországban

2018.04.08. 09:40

Több mint huszonhatezer lakosnak kell elhagynia otthonát egy második világháborús bomba miatt egy németországi Paderbornban vasárnap írja az MTI. Az 1,8 tonna súlyú, brit bombára még a múlt hónapban bukkantak a nyugat-németországi városban, és hatástalanításához másfél kilométeres körzetben kell kimenekíteni az embereket. Az evakuálás érvényes a kórházakra, idősek otthonára, egyetemekre, valamint a történelmi belváros épületeire. Két másik kórház betegeit is egy biztonságosabb helyre vitték át.

Mintegy ezer önkéntes segíti a tűzoltók, a rendőrök és a katasztrófavédelem embereit abban, hogy délig mindenki távozzon a veszélyes övezetből. A bombát március végén találták egy kertben az építkezés során a földben, 80 centiméteres mélységben beágyazódva.