Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Julija Szkripal nem kér az oroszok segítségéből

2018.04.11. 21:46 Módosítva: 2018-04-11 22:00:10

Az édesapjával, Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynökkel együtt március elején a délnyugat-angliai Salisbury városában megmérgezett Julija Szkripal szerdán elmondta, az orosz nagykövetségtől többen felajánlották neki a segítségüket, de jelenleg nem szeretne velük együttműködni – írja az Independent.

Az életem gyökeresen megváltozott ahhoz képest, amilyen egy hónappal ezelőtt volt, jelenleg a kilátásaimat mérlegelem, miközben megpróbálok felépülni az ellenem intézett támadás után.

– mondta a nő, azt is hozzátéve, hogy apja továbbra is súlyosan beteg, így még mindig kórházban van.

Szkripal elmondta, hálás a kórház személyzetének a kedvességükért és a nyilvánvaló szakértelmükért is, de elmondta, továbbra is érzi az idegméreg hatásait. Kitért arra is, különlegesen képzett szakemberek is rendelkezésére állnak, akik segítenek neki boldogulni, illetve beavatják a jelenleg is zajló nyomozás folyamataiba. 

A családja és a barátai is segítenek neki, emellett pedig az orosz nagykövetségen is vannak kapcsolatai, akik felajánlották segítségüket, de – mint mondta – jelenleg ezzel a lehetőséggel nem kíván élni. Mindenesetre ha később megváltoztatja az álláspontját, tudja hol keresse őket – tette hozzá.

Arról is beszélt, jelenleg nem elég erős ahhoz, hogy hosszabb interjút adjon a sajtónak, de szeretné hangsúlyozni, hogy amíg erre sor nem kerül, addig is csak ő, és az apja beszél az ügyükben.