Donald Trump szerint a volt FBI-igazgató egy takonygombóc

2018.04.13. 11:56 Módosítva: 2018.04.13. 11:56

Etikátlan és az igazságtól elrugaszkodott embernek írja le Donald Trump amerikai elnököt James Comey volt FBI-igazgató új, erősen kritikus hangvételű könyvében, írja az MTI. Természetesen a regnáló amerikai elnök válaszára sem kellett sokat várni, gyenge, gyáva takonygombócnak nevezte a korábbi igazgatót.

A Felsőbb lojalitás: igazságok, hazugságok és vezetés című önéletrajzi könyv jövő héten jelenik majd meg, de az AP amerikai hírügynökségnek már sikerült megszereznie egy példányt. Ebben a tavaly májusban elmozdított James Comey maffiafőnökhöz hasonlítja Trumpot, és azt írja róla, hogy elnöksége

ego-vezérelt és a személyes lojalitásról szól.

Comey szerint Trump megpróbálta elmosni a bűnüldözés és a politika között húzódó vonalat és nyomást próbált gyakorolni rá az elnökválasztásba való orosz beavatkozás ügyében indított vizsgálatban is. A könyvben vannak szembeötlő személyes szurkálódások is, amelyek vélhetően fel fogják bosszantani az elnököt:

  • a két méternél is magasabb Comey például azt írja a 190 centis Trumpról, hogy azt hitte, magasabb,
  • első találkozójukon túl hosszú volt a nyakkendője,
  • és "ragyogó félhold" volt a szeme alatt, feltehetően a szoláriumban használt védőszemüvegtől,
  • az elnök legendás kézszorításáról pedig azt írta, hogy Trump tenyere kisebb volt az övénél, és semmi rendkívülit nem tapasztalt a kézfogáskor.

Orosz prostituáltak

Tavaly januárban több amerikai sajtóorgánum is közzétett egy 35 oldalas  jelentést arról, hogy Oroszország az elnök lejáratására és zsarolására alkalmas információk birtokában van. Trump ugyanis perverz szexuális aktusokban vett részt Oroszországban, amelyeket az orosz titkosszolgálat megfigyelt: az anyag szerint kibérelte a moszkvai Ritz Carlton hotel elnöki lakosztályát, majd több prostituáltat arra kért, hogy vizeljék le az ágyat, ahol korábban az Obama-házaspár aludt. 

Comey szerint az amerikai elnök azt mondta neki, hogy nem is járt abban a moszkvai szállodában, és különben is retteg a bacilusoktól, nem tűrné el, hogy egymásra vizeljenek az ő társaságában lévő emberek. Ezért Trump többször arra kérte őt, indítson vizsgálatot az állítások megcáfolására, Comey szerint azért, mert az elnök szemlátomást így akarta megnyugtatni feleségét. 

Trump visszavágott

Nem kellett sokáig várni Trump válaszára sem, aki kész Twitter-áradatot zúdított a korábbi FBI-igazgatóra.

Az elnök röviden egy gyenge, hazúg takonygombócnak nevezte, aki titkos információkat szivárogtatott ki, és hatalmas megtiszteltetés volt Trump számára, hogy ő rúghatta ki.

Aranyköpések

Könyv az életünkről, mindennapjainkról, azok nehézségeiről 14 kortárs író egy inspiráló novelláskötetben

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM