Valószínűleg kivégezték a kokain nyomában szaglászó ecuadori újságírókat

2018.04.13. 12:07

Valószínűleg már nincs életben az ecuadori El Comercio című napilap három munkatársa, akiket a kolumbiai határ közelében raboltak el - jelentette ki az MTI szerint csütörtök este Lenin Moreno ecuadori elnök a helyi televízióban. Az elnök a fogva tartóktól követeli a feltételezés cáfolatát, méghozzá 12 órán belül - máskülönben nagyszabású katonai műveletet indít ellenük.

Az El Comerció három munkatársát, Javier Ortega riportert, Paul Rivas fotóst és Efrain Segarra sofőrt három hete rabolta el egy olyan bűnszervezet, amely az azóta párttá alakult, lefegyverzett, egykori Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű, szélsőbaloldali gerillaszervezet tovább harcoló sejtje.

A három ember a Kolumbiával szomszédos határ térségében dolgozott a kábítószer-csempészettel összefüggő erőszakos cselekményeket vizsgálva. Elrablóik állítása szerint a három férfi a kolumbiai és az ecuadori hadsereg rajtaütésében halt meg, de ez az ecuadori hatóságok szerint hazugság.

A brigád valószínűleg már végzett a három újságíróval, mivel egy kolumbiai tv-hálózat közölte, hátborzongató fotókat kapott, amelyeken három ember holtteste látható. A tévében igen feldúltnak tűnő Moreno elnök szerint a felvételek valódinak tűnnek.