Aliz
6 °C
14 °C

Tiltakozások robbantak ki két gyermekmolesztálási ügy miatt Indiában

2018.04.13. 14:11

Gyertyafényes menetet tartott Újdelhiben Rahul Gandhi, a legfőbb indiai ellenzéki erőnek számító Indiai Nemzeti Kongresszus nevű párt vezére csütörtökön, miután rendőrök és politikusok is belekeveredtek két gyermekmolesztálási ügybe, írja az MTI. További tiltakozásokat várhatóak a következő napokban India nagyobb városaiban, több ezer ember pedig a közösségi hálón követelt igazságot az áldozatoknak.

Az egyik esetben egy nyolcéves muszlim kislányt elrabolt, elkábított és megerőszakolt egy hindukból álló banda. A lányt napokig fogva tartották, meggyilkolták, holttestét pedig egy erdőben hagyták. Az ügyben készült első jelentésben a gyanúsítottak között szerepelt egy helyi politikus és egy az üggyel foglalkozó rendőr is, míg másokkal azzal vádoltak meg, hogy megpróbálták eltusolni a bűnügyet. Eddig négy rendőrt vettek őrizetbe az üggyel kapcsolatban.

A másik esetben meghalt a börtönben az a férfi, aki azzal vádolta a konzervatív Bháratíja Dzsanata Párt egyik parlamenti képviselőjét, hogy 9 hónappal ezelőtt elrabolta és megerőszakolta 16 éves lányát.  A helyi rendőrség nem jutott semmire az ügyben, a képviselő pedig tagadja, hogy köze lenne a dologhoz, de az ügy lendültbe hozta a zaklatás áldozatainak igazságot követelő mozgalmat.

Hat évvel ezelőtt országos felháborodást váltott ki Indiában, hogy Újdelhiben több férfi csoportosan megerőszakolt és meggyilkolt egy fiatal nőt a buszon. Emiatt szigorították a szexuális bűncselekményekre vonatkozó törvényeket, de 2016-ban még így is csak minden negyedik ügyben ítélték el az elkövetőt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?