Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt II. Erzsébet utolsó corgija, Willow

2018.04.18. 20:10 Módosítva: 2018-04-18 20:56:34

Elpusztult II. Erzsébet királynő corgi-dinasztiájának utolsó tagja, Willow - írja a Guardian. Ez azt jelenti, hogy a királyi családnak a II. világháború óta először nincsen corgija. Willow szép kort megélt, majdnem 15 éves volt, rákban szenvedett, ezért egy idő után elaltatták. 

Willow a Susan nevű corgitól származott, a 14. generációs leszármazottja volt. Susant Erzsébet 1944-ben kapta ajándékba a 18. születésnapjára, akkor még hercegnő volt. A királynőnek Susan óta 30 corgija volt már. 

Erzsébet 2015-ben azért hagyta abba a királyi corgik tenyésztését, mert nem akarta, hogy magukra maradjanak, miután ő meghal.

Ebben a videóban mutatja be a Guardian az összes királyi corgi-dinasztiát:

Erzsébetnek még így is maradt két kutyája, de azok nem corgik, hanem dorgik, azaz tacskó (dachshund) és corgi keverékek, Vulcan és Candy néven futnak. Ők Margaret hercegnő tacskójának, Pipkinnek és Erzsébet egyik corgijának nászából születtek.