Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egymillió dollárt ajánl az FBI egy Szíriában eltűnt amerikaiért

2018.04.20. 05:50

Egymillió dollárt ajánlott az FBI annak, aki információval tud szolgálni Austin Bennett Tice, Szíriában 2012-ben eltűnt újságíró hollétéről, közölte a CBS.

Az ex-tengerészgyalogos Tice 2012 augusztusában, 31 évesen tűnt el, miközben a szíriai polgárháborúról tudósított. Egy hónappal később egy videót tettek közzé, amelyen a férfi bekötött szemmel, fegyveresek gyűrűjében van. Azóta semmi hír nincs róla, váltságdíjat sem kértek érte. 

Austin Bennett Tice eltűnése előtt
Austin Bennett Tice eltűnése előtt
Fotó: Christy Wilcox / AFP

Az FBI nem közölte, miért csak most ajánl pénzt, de annyit elárult, hogy ennek nincs köze semmilyen új, most felmerült eseményhez vagy információhoz. Azt sem részletezték, miért pont egymillió a díj, erről azt mondták, a felajánlás több tényezőtől függ, példásul a veszély vagy sérülés mértékétől, ami egy amerikai állampolgárt érint, illetve a kockázattól, ami az információ átadását jelenti a forrásnak. 

Tice szülei azt nyilatkozták, szerintük még él a fiuk, és mind az amerikai, mind a szíriai kormány biztosította őket, hogy igyekeznek kiszabadítani őt.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Egymillió dollárt ajánl az FBI egy Szíriában eltűnt amerikaiért

Austin Tice 2012-ben tudósított a polgárháborúból, azóta nincs róla hír, csak egy vérfagyasztó videó.

12 · Apr 20, 2018 05:50am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments