Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Esküvőt ért légi csapás Jemenben

2018.04.24. 00:13

Legalább húszan, köztük a menyasszony is meghalt, harmincan pedig megsérültek, amikor légi csapás ért egy esküvőt Jemen északi részén, írja a BBC.

A húszi lázadók a Szaúd-Arábia által vezetett koalíciót okolták a fővárostól, Szanáától 90 km-re északnyugatra elkövetett támadásért. A koalíció egyik szóvivője azt mondta, kivizsgálják az esküvőt ért légi csapásról szóló híreket.

A szaúdi koalíció rendre tagadja, hogy civileket célozna, de emberi jogi szervezetek évek óta azzal vádolják, hogy piacokat, iskolákat, kórházakat és lakóövezeteket is bombázott már.

Hétfőn a húszik egyik tévéje bejelentette, hogy egy másik szaúdi légi csapásban megölték a lázadók egyik politikai vezetőjét, Szaleh Ali al-Szamadot, a Legfelsőbb Politikai Tanács elnökét.

A jemeni polgárháborúról itt írtunk bővebben>>>