Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy olajtócsa mellett fogtak bele a hegesztésbe, tíz ember halt meg

2018.04.25. 06:53

Legkevesebb tízen meghaltak és negyvenen megsebesültek szerdára virradóra Indonéziában, amikor kigyulladt egy illegálisan működtetett olajkút. A tűzben több környező ház is elpusztult. A nyugati fekvésű Aceh tartomány Pasir Putih nevű településén keletkezett tüzet órák alatt sem sikerült eloltani.

A település lakói olajat gyűjtöttek az évek óta illegálisan üzemeltetett kút körül a felszínen, amikor hajnal előtt felcsaptak a lángok, sok embert megsebesítve. A katasztrófaelhárítási ügynökség feltételezése szerint a tüzet egy vezetéken végzett hegesztés idézhette elő, a kipattanó szikra egy olajtócsát lobbantott lángra.

Indonéziában gyakori, hogy a helyiek, bár ez törvénysértő, továbbra is használnak olyan olajkutakat, amelyek gazdasági kiaknázásával korábban felhagytak a vállalatok.