Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A bálványom lett ez a Kim, szeretetre méltó és rém jópofa

2018.04.29. 07:09

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök bálványozza Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt, holott nemrégiben még mániákusnak nevezte, aki atomháborút képes kirobbantani.

„Őt (Kimet) mindig rosszfiúnak állították be, de egyetlen mesterfogással a nap hőse lett mindenki számára. A bálványom lett ez a Kim” – mondta Duterte. Arra utalt ezzel, hogy Kim Dzsong Un pénteken a Korea-közi csúcstalálkozón elkötelezte magát a Koreai-félsziget atommentesítése és a békeszerződés aláírása mellett Dél-Koreával. „Szeretetre méltónak látszik, rém jópofa és nagyon simulékony” – mondta Duterte, és reményét fejezte ki, hogy Kim Dzsong Un ilyen is marad.

A szókimondó stílusáról ismert Fülöp-szigeteki elnök tavaly augusztusban még egészen másként vélekedett az Észak-Koreát diktatórikus módszerekkel, a világtól elszigetelve vezető Kim Dzsong Unról. Akkoriban azt mondta róla, hogy „ostoba”, és veszélyes játékot űz.

„Ne legyenek derűsek amiatt, hogy ő (Kim) pufók és jól néz ki... Ez a gazember mániákus. Ha elkövet egy hibát, akkor pusztává változtatja a Távol-Keletet” – mondta röviddel azután, hogy Észak-Korea végrehajtotta a második kísérletét ballisztikus interkontinentális rakétával. (MTI)