Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

A bálványom lett ez a Kim, szeretetre méltó és rém jópofa

2018.04.29. 07:09

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök bálványozza Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt, holott nemrégiben még mániákusnak nevezte, aki atomháborút képes kirobbantani.

„Őt (Kimet) mindig rosszfiúnak állították be, de egyetlen mesterfogással a nap hőse lett mindenki számára. A bálványom lett ez a Kim” – mondta Duterte. Arra utalt ezzel, hogy Kim Dzsong Un pénteken a Korea-közi csúcstalálkozón elkötelezte magát a Koreai-félsziget atommentesítése és a békeszerződés aláírása mellett Dél-Koreával. „Szeretetre méltónak látszik, rém jópofa és nagyon simulékony” – mondta Duterte, és reményét fejezte ki, hogy Kim Dzsong Un ilyen is marad.

A szókimondó stílusáról ismert Fülöp-szigeteki elnök tavaly augusztusban még egészen másként vélekedett az Észak-Koreát diktatórikus módszerekkel, a világtól elszigetelve vezető Kim Dzsong Unról. Akkoriban azt mondta róla, hogy „ostoba”, és veszélyes játékot űz.

„Ne legyenek derűsek amiatt, hogy ő (Kim) pufók és jól néz ki... Ez a gazember mániákus. Ha elkövet egy hibát, akkor pusztává változtatja a Távol-Keletet” – mondta röviddel azután, hogy Észak-Korea végrehajtotta a második kísérletét ballisztikus interkontinentális rakétával. (MTI)