Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Végösszeg helyett PIN-kódot ütött be a nő, 2 millióért kávézott Svájcban

GettyImages-151045323
2018.04.30. 12:44

Egy 37 éves szórakozott francia nő elég drágán tanulta meg, hogy a jövőben nem kalandoznak el a gondolatai fizetésnél, ugyanis a végösszeg helyett a PIN-kódját ütötte be, és így 7686 svájci frankot (közel 2 millió forintot) fizetett egy kávéért és egy süteményért egy kebabosnál a svájci Dietikon városában. 

Az eredeti számla 23,7 svájci frank volt (közel 6 ezer forint), és amikor ezt fizette, akkor ütötte be végösszegnek a PIN-kódját. A nő ráadásul csak hó végén vette észre a malőrt, amikor megkapta a havi mérlegét a banktól. Ekkor bepánikolva először a bankot, majd a rendőrséget hívta, de egyik helyen sem tudtak neki segíteni, mert nem visszaélés történt, hanem ő adott meg egy vaskos borravalót tévedésből. 

Ezután próbálta elérni a céget, ahol nem járt sikerrel se ő, se egy, az esetet feldolgozó napilap. Egy másik lap végül, a 20 Minuten elérte a cég vezetőjének bátyját, aki szóbeli ígéretet tett, hogy a New-Point cég vissza fogja utalni a nőnek a pénzt. 

(viathelocal.ch)