Aliz
6 °C
14 °C

30 évre kiutasítottak egy lengyel újságírót Oroszországból

2018.05.02. 22:46

Harminc évre kiutasították Oroszországból Tomasz Maciejczuk lengyel újságírót és bloggert "gyűlölet és ellenségeskedés szítása és az emberi méltóság meggyalázása" címén -írja az MTI. 

Maciejczukot, aki gyakori szereplője volt az orosz állami tévécsatornák politikai vitaműsorainak, február végén őrizetbe vették a Moszkva Mityiscsi elnevezésű elővárosában lévő lakásában, szélsőségesség gyanújával, miután rendszeresen verekedésig fajultak provokatív vitái politikai műsorokban. 

Maciejczuk Facebook posztban tette nyilvánossá a mostani kiutasítását, és szerinte a papírjai rendben voltak, mindig meghívásra, 3 hónapig érvényes vízummal tartózkodott az ország területén. 

Maciejczuk a regnáló orosz kormány elleni kijelentéseiről lett ismert. Az NTV televízió egyik 2017 áprilisi műsorában például "vörös fasisztáknak" nevezte a szovjet katonákat, ami miatt összeverekedett Ruszlan Osztasko orosz politológussal. 2016 októberében a TVC televízió adásában keveredett csetepatéba. Maciejczukot, aki felbukkant a kelet-ukrajnai konfliktus helyszínén is, tavaly áprilisban öt évre kiutasították Ukrajnából a belügyminiszter utasítására, miután a kormánynak a Mizantróp Divízió nevű nyíltan náci csoport Donyeckkel kapcsolatos tevékenykedéséről kérdezte. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?