Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

14 embert vettek őrizetbe Indiában egy kislány megerőszakolása és halálra égetése miatt

2018.05.05. 15:50

Őrizetbe vett az indiai rendőrség 14 embert azzal a gyanúval, hogy közük lehet egy tizenéves lány elrablásához, akit támadói megerőszakoltak, majd halálra égettek, írja az MTI. A legfőbb gyanúsítottat még keresi a rendőrség.

A lányt egy esküvői ünnepségről hurcolták magukkal támadói egy kelet-indiai kis faluban csütörtökön, majd a rendőrség szerint többen megerőszakolták, mielőtt szabadon engedték. A lány panaszt tett, és másnap a falusi tanács vezetői 50 ezer rúpiás büntetést szabtak ki az elkövetőkre. A gyanúsítottak viszont erre megtámadták a lány több rokonát, illetve őt magát halálra égették, miután egyedül találták őt otthon. 

Hatalmas felzúdulást keltett 2012-ben, amikor egy egyetemista lányt többen brutálisan megtámadtak és megerőszakoltak egy buszon Újdelhiben. Az eset felkavarta az indiai társadalmat, amely hosszú ideig szinte semmit nem tett az a nők elleni erőszak ellen. Az eset óta 20 év börtönre emelték a nemi erőszak elkövetőire kiszabható büntetést mértékét, de ez sem volt elég, pár hetente mindig hallani egy-egy újabb brutális szexuális támadásról Indiában. 

Az indiai kormány továbbá áprilisban határozott arról, hogy halálbüntetést kell kiszabni azokra, akikről bizonyítást nyer, hogy nemi erőszakot követtek el 12 évesnél fiatalabb kisgyereken.