Gránátot akart dobni a British Museumra egy 17 éves lány

2018.05.10. 16:52

Egy fiatal nőt azzal gyanúsítanak, hogy fegyverrel és gránáttal akarta megtámadni a British Museumot és környékét, a támadást pedig az Iszlám Állam egyik tagjával tervelték ki, írja a Guardian a bírósági meghallgatására hivatkozva.

Safaa Boular 2016-ban a Telegramon keresztül megismerkedett az Iszlám Állam egyik tagjával, akihez csatlakozni akart Szíriában. A bírósági dokumentumok szerint együtt akartak támadást elkövetni Szíriában.

Később azonban a kódolt üzenetek megfejtése alapján is Nagy-Britannia lett a célpontjuk. Egy fedett brit ügynök magát az IS egyik harcosának kiadva beszélt a nővel, akinek Boular állítólag azt mondta, hogy csak egy késre és egy autóra van szüksége.

A bíróságon elhangzott, hogy miután a férfit megölték Szíriában, Boular csak még eltökéltebb lett, hogy elköveti a támadást, amihez anyja és nővére is bátorította.

Miután Boulart hivatalosan is azzal vádoltak meg, hogy Szíriába akart menni, a nővérét próbálta rávenni a támadás elkövetésére. A 21 éves másik nő már elismerte, hogy késes támadást tervezett a brit parlament ellen.

Safaa Boular viszont tagadja az ellene felhozott vádakat, a pere folytatódik.