Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Többen meghaltak egy öngyilkos merényletben Irakban

2018.05.16. 16:20

Legalább 10 ember meghalt, 41 pedig megsebesült szerdán Irakban, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy temetésen Bagdad közelében – írja az MTI.

A merénylő a Tadzsi nevű településen tartott egyik temetésen, a gyásznép közelében hozta működésbe a testére erősített robbanószerkezetet. A rendőrség lezárta a környéket és hajtóvadászatot indított a térségben a merénylő lehetséges tettestársai után kutatva. Rendőrségi források az EFE spanyol hírügynökségnek azt nyilatkozták, hogy a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet.

A merényletet egyelőre egyik szervezet sem vállalta magára, de a legtöbb hírügynökség megjegyezte, hogy az ehhez hasonló támadásokat általában az Iszlám Állam dzsihadista szervezet tagjai szoktak végrehajtani. Ezt támasztja alá az is, hogy a terrorszervezet az elmúlt években rendre fokozta támadásait az iszlám hívők éves böjti időszaka, a ramadán alatt, amely szerdán kezdődött meg.