Magdolna, Léna
9 °C
20 °C
Index - In English In English Eng
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Maliban rituálisan kivégeztek egy 5 éves albínó kislányt

2018.05.16. 11:41 Módosítva: 2018.05.16. 11:41

Felfegyverzett férfiak elraboltak egy albínó kislányt a hétvégén Maliban, akit ezután rituálisan lefejeztek, írja az AFP. Nyugat-Afrikában az albínó emberekhez különböző népi babonák kapcsolódtak. Évente több tucat embert áldoznak fel, vagy csonkítanak meg, abban a hitben, hogy a talizmánként hordott albínó testrészek szerencsét, gazdagságot hoznak viselőiknek.

Djaneba Diarra, aki a Fana faluban él családjával a helyi rendőrségnek elmondta, éjjel törtek be a házukba fegyveres férfiak, hogy elvigyék az 5 éves kislányát. A nő először megpróbálta elvenni gyermekét a betörőktől, de nem járt sikerrel, és visszaszaladt a másik lányát védeni, aki szintén albínó.

"A kislányt mindenhol kerestük. A testét egy mecset mellett találtuk meg, a feje nélkül" – mondta el a sajtónak a falu egyik tanítója, Oumar Diakite. A falubeliek annyira feldühödtek a támadás után, hogy egy helyi rendőrörsöt fel is gyújtottak.

"Igazságot követelünk. A fejét elvitték. Ez egy rituális bűncselekmény" – mondta el Mamadou Sissoko, politikai aktivista az AFP-nek. A férfi maga is albínó, és egy albínókat védő civil szervezetben dolgozik. "Minden alkalommal, amikor választások közelednek, vadászni kezdenek ránk, hogy rituálisan feláldozzanak. Ebben a faluban sem ez az első ilyen eset" – tette hozzá. Maliban július 29-én lesz elnökválasztás.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport