Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Észak-Írországban egyre kevésbé örülnek a brexitnek

2018.05.21. 13:48

Több mint az ország kétharmada, az észak-ír lakosság 69 százaléka maradna az Európai Unióban, írja az Independent egy friss kutatásra hivatkozva. Ez 14 százalékkal magasabb arány, mint két évvel ezelőtt.

A kutatásból más érdekességek is kiderültek. Például a katolikusok 28 százaléka szavazna egy egyesült Írországra, ha az Egyesült Királyság maradna az EU-ban, illetve 53 százalékuk támogatná a közös Írországot, ha cserébe hard brexit történne, vagyis az Egyesült Királyság elhagyná a közös piacot is. Az is kiderült, hogy a többségben nagyon erős ellenérzetet vált ki, hogy a brexit miatt határellenőrzés lenne Írország és Észak-Írország között.

Összességében kiderült, hogy a katolikusok és a protestánsok is ellenzik, hogy Észak-Írország köré újra védett határokat húzzanak.