Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sok autót kitiltanak Madrid központjából

GettyImages-838865402
2018.05.25. 14:36

A madridi városvezetés megerősítette, hogy novembertől kezdve csak meghatározott járműveket engednek be egy olyan övezetbe, ami lényegében a spanyol főváros teljes központi részét lefedi majd, írja a citylab.com.

Egyedül az ott lakók autóit, az elektromos járműveket, a taxikat és a helyi közlekedési vállalat járműveit engedik majd behajtani.

Az érintett részbe főként keskenyebb utcák tartoznak majd bele, de olyan szélesebb utakon is korlátozzák majd a közlekedést, mint a Gran Via.

A városvezetés azt várja, hogy kevesebben mennek majd autóval a központba. Első körben csak figyelmeztetni fognak a rendőrök novembertől, de januártól már kamerarendszerrel figyelik majd a szabályszegőket, februártól pedig 90 eurós (kb. 28 ezer 800 forintos) bírságot szabhatnak ki.

A citylab.com hozzáteszi, hogy ha a madridiak nagyon elégedetlenek lesznek az új szabályozással, akkor elég hamar jelezhetik a véleményüket, ugyanis 2019. május 26-án helyhatósági választásokat tartanak Spanyolországban.

(Borítókép: Forgalom a madridi Alonzo Martinez téren. Fotó: Jeff Greenberg/UIG via Getty Images)