Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ferenc pápa: Nem lesz többé papi pedofília, se annak eltussolása

2018.05.31. 21:17

Ferenc pápa szerint soha többé nem lesz papi pedofília, sem annak eltussolása - írja az MTI. 

Az egyházfő a chilei papsághoz írt, csütörtökön nyilvánosságra hozott levelében ír erről, amiben a napokban kirobbant, katolikus papok által elkövetett szexuális visszaélésekre és azok eltussolására utalt. Ferenc pápa az első egyházfő, aki nyilvánosan elítélte a papi pedofíliát és az ilyen esetek eltussolását.

Levelében a pápa elismerően beszél azokról az áldozatokról, akik annak ellenére vállalták az igazság feltárását, hogy üldöztetésben volt részük, és egyházi vezetők megpróbálták lejáratni őket.

"Szégyenkezve kell elmondanom, hogy nem hallottuk meg a szexuális visszaélések kiváltotta botrányokat, és nem reagáltunk rájuk időben"

- írja levelében a pápa.

Az egyházfő június 1. és 3. között fogadja a botrányba keveredett pedofil pap, Fernando Karadima  áldozatainak második csoportját, miután néhány héttel korábban már fogadott három áldozatot, három férfit. 

Ferenc pápa nemrégiben rövid-, közepes és hosszú távú változtatásokat ígért, miután elolvasta a papi pedofília ügyében lefolytatott vizsgálat következtetéseit.