Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Téves riasztás volt, hogy két oroszlán, két tigris és egy jaguár is megszökött egy német állatkertből

2018.06.01. 13:13

Két oroszlán, két tigris és egy jaguár szökött meg a nyugat-németországi Lünebach állatkertjéből - jelentette a BBC. Pár óra után drónok segítségével megtalálták és elfogták őket, írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

FRISSÍTÉS!

Téves volt a riasztás, a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint az állatok nem is hagyták el kifutójukat.

A dolog azzal kezdődött, hogy a Rajna-vidék-Pfalz tartományi településnél éjjel vihar pusztított és árvíz keletkezett, így megrongálódott az Eifel-Zoo nevű állatkert kifutóinak kerítése. Azonban csak egy medve szabadult el, amelyet le is lőttek.

A hatósági riasztások szerint viszont két oroszlán, két tigris és egy jaguár elszabadult. Így a rendőrség arra kért mindenkit a környéken, hogy ne menjen utcára, húzódjon fezedékbe, és zárja be az ablakokat, illetve azonnal értesítse a rendőrséget, ha az öt vadállat bármelyikét látja.

Az éjszaka nagy vihar volt a környéken, és az ezt követő áradás miatt tudtak a vadállatok kiszabadulni- írta korában a Frankfurter Allgemeine Zeitung internetes oldala. 

Ám kiderült, hogy ezek a vadállatok végig kifutójukban húzták meg magukat. Egy drón segítségével kutatták fel őket a Biberach nevű patak áradása miatt víz alá került állatkertben.

Az SWR beszámolója szerint egyelőre nem tudni, hogy mennyire biztonságosak a kifutók. A hatóságok attól tartanak, hogy a vadállatok áttörhetnek az árvízben megrongálódott kerítéseken. Ezért rendőrök őrzik a kifutókat, és mérlegelik, hogy lakóikat átmenetileg áthelyezik egy másik állatkertbe.

A lünebachi Eifel-Zooban 30 hektáros területen 60-féle egzotikus állatfaj található. Az állatkertben összesen nagyjából 400 állat él, beleértve a most megszökött vadállatokat is. Az 1965-ben alapított állatkert honlapja szerint évente 70 ezer látogató fordul meg itt.