Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Fél év után sikerült teljesen eloltani Kalifornia legnagyobb erdőtüzét

GettyImages-888638220
2018.06.02. 07:35 Módosítva: 2018-06-02 08:07:16

Fél év után sikerült teljesen eloltani Kalifornia történetének legnagyobb erdő- és bozóttüzét. A Los Padres nemzeti park helyi idő szerint pénteken jelentette be hivatalosan a Thomas névre keresztelt tűzvész végét, miután több mint két hónapon át nem keletkeztek újabb tűzgócok a térségben.

A kárfelszámolás azonban még korántsem ért véget, helyre kell állítani a megsemmisült infrastruktúrát és lakóépületeket.

A tűz tavaly december 4-én kezdődött Los Angelestől északnyugatra, és nagyjából egy hónapra rá sikerült megfékezni a lángok terjedését. A tűz csaknem 1140 négyzetkilométeres területen pusztított, több mint ezer lakóépület és létesítmény vált a lángok martalékává. Két ember halálát hozzák összefüggésbe a tűzvésszel, egyikük egy tűzoltó volt.

Ez volt Kalifornia történetének legnagyobb kiterjedésű erdő- és bozóttüze. Az eddigi legnagyobb a 2003-ban San Diego közelében pusztító erdőtűz volt, amely 15 emberéletet követelt. A Thomas kiterjedésében fél négyzetkilométerrel haladta meg azt. (MTI)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!