Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ezreket kitelepítettek Colorado bozóttüzei miatt

2018.06.03. 00:34

Ezer hektáron lángolt az erdő Colorado és Új-Mexikó államok területén, és ezreket kellett kitelepíteni - írja a CNN. Durango városából például 1500 embernek kellett távoznia a fékezetlenül terjedő lángok miatt.

A 416-os számmal jelölt coloradoi tűz az US 550-es út nyugati oldalán keletkezett, amit le is kellett zárni, hogy a tűzoltók folyamatosan dolgozni tudjanak, és ne terjedjen át a láng a túloldalra.

A környéken még mindig nagy a hőség, és nagy esély van viharokra, ez viszont villámlással járhat, ami újabb tüzeket gyújthat.

Új-Mexikóban már tízezer hektár vált a lángok martalékává, és 450 tűzoltó dolgozik a tűz megfékezésén. Eddig tizennégy épület égett le a szárazság miatt gyorsan terjedő tűzben, és további háromszáz van veszélyben a lángok közelsége miatt.