Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Trump tanácsadója: A pokolban van egy különleges hely az olyanoknak, mint Justin Trudeau

2018.06.10. 20:28 Módosítva: 2018-06-10 20:28:37

Miután Donald Trump váratlanul bejelentette, hogy mégsem támogatja a világ legfejlettebb ipari nemzeteinek találkozóján, a G7-csúcson elfogadott zárónyilatkozott, több fehér házi tanácsadó is keményen beszólogatott a kanadai miniszterelnöknek. Az előzmény: Trump azért hátrált ki, mert szerinte Trudeau tisztességtelen volt az esemény utáni sajtótájékoztatón. 

"A pokolban van egy különleges hely azoknak a külföldi vezetőknek, akik rosszindulatú diplomáciát folytatnak az elnök úrral szemben, majd megpróbálják hátba szúrni, miután kiment az ajtón" - mondta Peter Navarro, Trump kereskedelmi tanácsadója, aki szerint Trudeau tiszteletlen volt. 

Larry Kudlow, Trump gazdasági tanácsadója is keményen odamondott. Szerinte a kanadai kormányfő elárulta őket. Ő is azt hangsúlyozta, hogy Trudeau megpróbálta hátba szúrni őket. 

Eközben Trump is megkapja a magáét, amiért elállt a zárónyilatkozat támogatásától. A német külügyminiszter után a francia elnöki palotából kiadott közlemény is ostorozta az amerikai elnököt. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!