Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trump tanácsadója: A pokolban van egy különleges hely az olyanoknak, mint Justin Trudeau

2018.06.10. 20:28 Módosítva: 2018-06-10 20:28:37

Miután Donald Trump váratlanul bejelentette, hogy mégsem támogatja a világ legfejlettebb ipari nemzeteinek találkozóján, a G7-csúcson elfogadott zárónyilatkozott, több fehér házi tanácsadó is keményen beszólogatott a kanadai miniszterelnöknek. Az előzmény: Trump azért hátrált ki, mert szerinte Trudeau tisztességtelen volt az esemény utáni sajtótájékoztatón. 

"A pokolban van egy különleges hely azoknak a külföldi vezetőknek, akik rosszindulatú diplomáciát folytatnak az elnök úrral szemben, majd megpróbálják hátba szúrni, miután kiment az ajtón" - mondta Peter Navarro, Trump kereskedelmi tanácsadója, aki szerint Trudeau tiszteletlen volt. 

Larry Kudlow, Trump gazdasági tanácsadója is keményen odamondott. Szerinte a kanadai kormányfő elárulta őket. Ő is azt hangsúlyozta, hogy Trudeau megpróbálta hátba szúrni őket. 

Eközben Trump is megkapja a magáét, amiért elállt a zárónyilatkozat támogatásától. A német külügyminiszter után a francia elnöki palotából kiadott közlemény is ostorozta az amerikai elnököt.