Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kidobtak két nőt egy Uberből, mert csókolóztak

2018.06.13. 22:53

Két nő azt állítja, egy New York-i Uber-sofőr kidobta őket az autójából, miután meglátta, hogy csókolóznak a hátsó ülésen – írja a CNN. A sofőr taxiengedélyét – amely New Yorkban az ubereseknek is kötelező – felfüggesztették az eset kivizsgálásának idejére.

Az Uber szabályzata tiltja az utasoknak az autóban szexelést – egymással és a sofőrrel is –, sőt a fogdosást és flörtölést is. A 26 éves Alex Iovine és a 24 éves Emma Pichl két éve élnek együtt Manhattanban, épp egy brooklyni bárból tartottak haza. Állításuk szerint semmi megbotránkoztatót nem műveltek, az út alatt beszélgettek a két szélső hátsó ülésen ülve, majd az üres középső ülés fölött áthajolva egyszer megcsókolták egymást.

A két nő elmondása szerint a csók után több perc is eltelt, mire a sofőr szó nélkül félrehúzódott, megállt, odasétált a hátsó ajtóhoz, kinyitotta, és felszólította őket, hogy szálljanak ki. Mikor kérdezték, mi a gond, a sofőr azt mondta, hogy a csókolózás illegális és tiszteletlen.

Mint később kiderült, a sofőr egy Ahmad el Boutari nevű férfi volt, aki magas pontszámú értékeléseket kapott és sokan elégedetten ajánlották a szolgáltatását. El Boutari a New York Daily Newsnak azt mondta, nemcsak a csók zavarta, hanem az általános viselkedésük is: hangosan videót néztek a telefonjukon, és egyikük az ülésre is felrakta a lábát. A nők ezt tagadták.

Az esetet az utasok és a sofőr is jelentette az Ubernek, a férfi engedélyét az ügy kivizsgálásáig felfüggesztették, a két nő pedig visszakapta a fuvar díját. Az eset kapcsán még a cégvezér Dara Khosrowshahi is megszólalt, és elítélt mindenféle diszkriminációt.