Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Horogkeresztes zászlót tűztek a kocsijukra ausztrál katonák Afganisztánban

2018.06.14. 14:24

Előkerült egy felvétel, amin ausztrál katonák láthatóak Afganisztánban a kocsijukon a Harmadik Birodalom zászlajával, írja a Sky News. Az eset még 2007-ben történt.

Malcolm Turnball ausztrál miniszterelnök elítélte az esetet, majd közölte: a zászló kihelyezéséért felelős katonát felelősségre vonták. "Teljes mértékben elítélendő ez a cselekedet, a feletteseik megtették a szükséges intézkedéseket akkoriban" - mondta. Állítólag nagyon rövid ideig lobogott csak a náci zászló, egy katonatiszt hamar leszedette.

AZ ABC egy katonai forrásra hivatkozva azt írta, a zászlót nem politikai meggyőződésből rakták ki a katonák, csak viccelődtek vele.

Az eset azután lett ismert, hogy az egyik ausztrál napilap feltárt több visszaélést Afganisztánban: a gyanú szerint 2009 és 2012 között ausztrál katonák megaláztak és kivégeztek tálib foglyokat. Emiatt az ausztrál védelmi minisztérium belső vizsgálatot indított.