Viola
-5 °C
-2 °C

Putyin és Trump találkoznak, de nem tudni mikor és hol

2018.06.27. 19:28 Módosítva: 2018-06-27 19:28:52
A Kreml bejelentette, hogy megállapodás született a Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök közötti csúcsról.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó moszkvai megbeszélései után bejelentették, hogy megállapodás született a Vlagyimir Putyin és Donald Trump közötti orosz-amerikai csúcstalálkozóról - jelentette be újságíróknak Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója.

Usakov szerint a találkozót egy harmadik országban fogják megtartani. Mint mondta, a helyszínt valószínűleg csütörtökön fogják hivatalosan bejelenteni.

Az MTI tudósítása szerint a nemzetközi sajtóban eddig megjelent találgatások szerint Vlagyimir Putyin és Donald Trump amerikai elnök július 15-én, Bécsben vagy Helsinkiben találkozhat majd egymással.

A két ország kapcsolatai, elsősorban az újabb és újabb amerikai gazdasági szankciók miatt rendkívül feszültek mostanában. Igaz, Vlagyimir Putyin a Boltonnal folytatott megbeszélések után úgy fogalmazott, hogy a látogatás visszahozta a reményt, ez lehet az első lépés egy új kapcsolat kialakítására, amely csakis az egyenlőségen és kölcsönös tiszteleten alapulhat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!