Felmentették első fokon Gyergyószentmiklós volt polgármesterét

2018.07.02. 19:19

Valamennyi vád alól felmentette első fokon a Hargita megyei törvényszék Mezei Jánost, Gyergyószentmiklós volt polgármesterét az ellene indított korrupciós perben. A törvényszék honlapján elérhető információk szerint a Magyar Polgári Párt (MPP) színeiben korábban kétszer is megválasztott volt polgármestert felmentették a hivatali visszaélés, a zsarolás, valamint a sikkasztásra való felbujtás vádja alól.

Az ügyben felmentették Barabás Évát is, aki a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal jegyzője volt. A perköltségek az államot terhelik. Az érintett felek a kiértesítéstől számított tíz napon belül fellebbezhetnek.

A volt elöljáró ellen 2015 januárjában indult eljárás, a korrupcióellenes ügyészség (DNA) ugyanazon év májusában emelt vádat. A vádhatóság azért vádolta hivatali visszaéléssel a volt polgármestert, mert szerinte Mezei János a város nevében eladott egy olyan telket, amely a gyergyószentmiklósi és a budapesti V. kerületi önkormányzat közös cégének, a Monturist Kft.-nek a tulajdonában volt. A DNA szerint a Gyilkos-tó melletti 400 négyzetméteres telek nem lett volna eladható a magyarországi többségi tulajdonos beleegyezése nélkül.

Mezei nem indult újabb polgármesteri mandátumért a 2016 nyarán tartott önkormányzati választásokon. Mezei korábban 30 napot előzetes letartóztatásban, 60 napot házi őrizetben töltött, másfél évig eltiltották a hivatali teendők gyakorlásától, írja az MTI.  • Hírek
  • Hírek