Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Egy dán férfi gondatlan tűzrakása miatt leégett száz ház az USA-ban

2018.07.03. 07:43

Több mint száz ház leégett az egyesült államokbeli Colorado államban, Fort Garland településnél erdőtűz miatt - írta az MTI a helyi katasztrófavédelem alapján. 

A tűz 104 otthont semmisített meg, és további hatvan házat veszélyeztet. Áldozatokról egyelőre nincs hír. A 230 négyzetkilométernyi területen tomboló lángok miatt, kétezer ember kimenekítettek.

jorg

A hatóságok megállapították, hogy a tüzet emberi gondatlanság okozta. A rendvédelmi erők őrizetbe vettek egy 52 éves dán állampolgárságú férfit, Jesper Joergensent, aki beismerte, hogy tiltott helyen rakott tüzet. Vádat emeltek ellene. Időközben az is kiderült, hogy engedély nélkül tartózkodik az Egyesült Államokban, ezért a szövetségi bevándorlási tisztviselők további jogi lépéseket helyeztek kilátásba ellene.

Colorado államban egy tucatnyi helyen pusztít erdőtűz. A helyi hatóságok a múlt héten adtak ki figyelmeztetést arról, hogy a rendkívül száraz és meleg időjárás kedvez az erdőtüzek fellobbanásának. Erdőtüzek tombolnak egyébként Kalifornia északi részén és Oregon államban is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?