16:00, December 03.
Hollandia 3
Egyesült Államok 1
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 2
Ausztrália 1

Halálos kompbaleset Indonéziában

2018.07.03. 20:08

Legkevesebb 26 halálos áldozata van egy indonéziai kompbalesetnek, a léket kapott hajó 139 utassal a fedélzetén kedd délután futott zátonyra Sulawesi szigetének partjai előtt - közölték kormányzati tisztségviselők.

Az MTI szerint a Lestari Maju nevű komphajó léket kapott, és kapitánya ezért szándékosan zátonyra vezette a sekély vizekben, hogy megmenthesse utasainak életét - mondta Agus Purnomo, az tengeri szállítmányozásokért felelős indonéziai hivatal vezetője újságíróknak.

A kapitány igyekezete ellenére az oldalára dőlt hajóból utasok ugrottak és estek ki a tengerbe, közülük többen megfulladtak.

A híradás időpontjában a katasztrófavédelmi hatóság szóvivője szerint a komphajó evakuálása még folyamatban volt, de a magas hullámok miatt a mentőhajók óvakodtak a Lestari Maju közelébe menni. A baleset Sulawesi (Celebesz) partjaitól 300 méterre történt. A hatóság által közzétett felvételeken az erősen megdőlt hajó fedélzetébe kapaszkodó utasokat és a tengeren sodródó, mentőmellényt viselő embereket lehetett látni.

Júniusban az észak-szumátrai Toba-tavon süllyedt el egy komphajó 188 utassal. A szerencsétlenségnek mindössze 21 túlélője volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport