Olivér
5 °C
8 °C

Halálos kompbaleset Indonéziában

2018.07.03. 20:08

Legkevesebb 26 halálos áldozata van egy indonéziai kompbalesetnek, a léket kapott hajó 139 utassal a fedélzetén kedd délután futott zátonyra Sulawesi szigetének partjai előtt - közölték kormányzati tisztségviselők.

Az MTI szerint a Lestari Maju nevű komphajó léket kapott, és kapitánya ezért szándékosan zátonyra vezette a sekély vizekben, hogy megmenthesse utasainak életét - mondta Agus Purnomo, az tengeri szállítmányozásokért felelős indonéziai hivatal vezetője újságíróknak.

A kapitány igyekezete ellenére az oldalára dőlt hajóból utasok ugrottak és estek ki a tengerbe, közülük többen megfulladtak.

A híradás időpontjában a katasztrófavédelmi hatóság szóvivője szerint a komphajó evakuálása még folyamatban volt, de a magas hullámok miatt a mentőhajók óvakodtak a Lestari Maju közelébe menni. A baleset Sulawesi (Celebesz) partjaitól 300 méterre történt. A hatóság által közzétett felvételeken az erősen megdőlt hajó fedélzetébe kapaszkodó utasokat és a tengeren sodródó, mentőmellényt viselő embereket lehetett látni.

Júniusban az észak-szumátrai Toba-tavon süllyedt el egy komphajó 188 utassal. A szerencsétlenségnek mindössze 21 túlélője volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?