A 92 éves nő lelőtte a fiát, aki öregek otthonába akarta küldeni

2018.07.04. 11:41

Egy 92 éves amerikai nő hétfőn agyonlőtte 72 éves fiát, amikor megtudta, hogy öregek otthonába akarja küldeni. És amikor a rendőrök elvitték, annyit jegyzett meg:

Elvetted az életemet, hát én is elveszem a tiédet.

Az Arizona államban élő Anna Mae Blessing a fiával és az ő barátnőjével lakott egy fedél alatt. Gyereke arról panaszkodott, hogy nagyon bonyolulttá vált az anyjával való együttélés, ezért azt akarta, hogy inkább költözzön egy olyan idősek otthonába, ahol szakképzett emberek gondozzák majd.

102370781 mediaitem102369771

Miután fia közölte vele a tervet, Anna Mae Blessing otthonkája két zsebébe rejtett egy-egy pisztolyt, és úgy kereste fel őt ismét. A hálószobában talált a fiára, ekkor előhúzta az egyik fegyvert - amit még az 1970-es években vásárolt -, és meghúzta a ravaszt. A következő célpontja a fia 57 éves barátnője lett volna, de neki sikerült kiütnie az öregasszony erőtlen kezéből a lőfegyvert, ami a szoba sarkába repült. A megtámadott nő ekkor kirohant a házból, és hívta a seriffet. A kiérkező rendőrök egy hintaszékben találtak rá Anna Mae Blessingre, aki később zavarosan beszélt motivációiról; azt mondta nekik, megérdemelte volna, hogy lelőjék azért, amit elkövetett, és amúgy is azt tervezte, hogy végez magával.

Az idős nő előzetes letartóztatásba került, és csak 500 ezer dollár (azaz nagyjából 140 millió forint) óvadék fejében védekezhetne szabadlábon az ellene felhozott vádak, a gyilkosság, az emberrablás és a súlyos testi sértés kísérlete ellen.

(BBC)  • Hírek
  • Lakáshitel