Olivér
5 °C
8 °C

Pelenkás Trump-óriáslufival fogadja London az amerikai elnököt

2018.07.05. 17:49 Módosítva: 2018-07-05 21:21:28

Donald Trump július 13-án, pénteken egy nemhivatalos, háromnapos látogatásra érkezik az Egyesült Királyságba. A látogatása során Theresa May miniszterelnök a vidéki házában, II. Erzsébet pedig a windsori kastélyban fogja fogadni az elnököt, akit felesége is elkísér. Természetesen a golf sem maradhat ki a programból. Trump ellátogat majd saját skóciai golfklubjába, ahol egy eddig meg nem nevezett hírességgel fog játszani.

Azonban nem mindenki örül az ellentmondásos megítélésű elnök látogatásának, ezért több százezres demonstrációk szerveződnek a látogatás idejére. Egy aktivista csoport közösségi finanszírozásból készített egy 6 méter magas lufit, ami viselkedésére utalva csecsemőként, és mobillal a kezében ábrázolja Trumpot. Az aktivisták azért döntöttek a véleményük ilyen fajta kifejezése mellett, mert szerintük az elnök csak akkor reagál dolgokra, ha nevetségessé teszik.

A lufit július 13-án fogják 30 méterrel London belvárosa fölé engedni tiltakozva az amerikai elnök és a brit kormány politikája ellen. London főpolgármestere, Sadiq Khan, aki többször is összetűzésbe került Trumppal a Twitteren, kezdetben ellenezte a projektet, ám egy tízezer ember által aláírt petíció hatására kötélnek állt. Az alkotás így a Parlamentnél fog majd lebegni két órán át, de csak akkor, ha a rendőrség és a légiközlekedési hatóság is engedélyezi. Ha mégsem, akkor a Trump-golfpályához vinnék ki a tüntetők a tervek szerint.

Donald Trump elkövetkező 11 napja igencsak sűrűnek ígérkezik. Az amerikai elnök július 12-én, csütörtökön részt vesz a brüsszeli NATO-csúcson, majd ezután következik a háromnapos látogatása az Egyesült Királyságba. Végül július 16-án, Helsinkiben tárgyal Vlagyimir Putyinnal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?