Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Elfogatóparancsot adtak ki a 2016-os berlini terrortámadás feltételezett kitervelője ellen

2018.07.06. 13:20

A Német Szövetségi Legfelsőbb Bíróság elfogatóparancsot adott ki egy tunéziai férfi ellen, aki szerintük a 2016. december 19-i berlini terrortámadás kitervelője, írja a Süddeutsche Zeitungra hivatkozva a Reuters. A 32 éves, Meher D.-ként azonosított férfit gyilkosságban való bűnrészességgel és ISIS-tagsággal vádolják.

Egy Anis Amri nevű iszlamista kapcsolatokkal rendelkező tunéziai december 19-én hatalmába kerített egy kamiont, majd nagy sebességgel belehajtott egy berlini karácsonyi vásárba. 11 embert gázolt halálra, és lelőtte a kamion lengyel sofőrjét is.

A terrorista négy nappal később halt meg egy rendőrökkel folytatott tűzharcban, Milánóban.

Meher D. feltételezhetően 2015-ben hagyta el Tunéziát, és csatlakozott az Iszlám Államhoz Líbiában. Amrival 2016-ban vette fel a kapcsolatot a WhatsApp-on keresztül. Egy rendőrségi irat szerint meghatározó szerepe volt abban, hogy Amri elkövette a támadást. Bár azt sem tudni biztosan, hogy él-e a gyanúsított, a rendőrség azt feltételezi, hogy még mindig Líbiában tartózkodik. 

A német nyomozók kapcsolatban állnak a tunéziai rendőrséggel, illetve a német és az amerikai titkosszolgálattal is.   • Vennék
  • Hírek