Ödön
1 °C
11 °C

Meghalt az egyik afgán fiú, akivel a német belügyminiszter viccelődött

2018.07.11. 23:41

Horst Seehofer német belügyminiszter, korábbi bajor miniszterelnök tegnap tett egy amúgy is elég ízléstelen megjegyzést, amit valahogy a sors még ízléstelenebbé tett: Az Orbán Viktorral jóban lévő bevándorlásellenes politikus azzal viccelődött, hogy a 69. születésnapján pont 69 afgánt deportáltak Németországból, aztán kiderült, hogy

az egyik afgán fiú pár nappal azután, hogy deportálták, meg is halt Afganisztánban. 

A 23 éves fiú már nyolc éve élt Németországban, vagyis még kiskorú volt, amikor Európába jött. A fiatal férfit lopásért letartóztatták és visszaküldték Afganisztánba egy olyan gépen, amelyen leginkább olyan afgánok utaztak, akiknek a menedékkérelmét elutasították Németországban.  Kabulban aztán hat nappal később találták meg holtan egy átmeneti szálláson, valószínűleg öngyilkos lett. 

Seehofer vicceskedő kommentje és a haláleset miatt ellenzéki politikusok most azt követelik, hogy a belügyminiszter mondjon le, mert alkalmatlan a feladatára. A baloldali Linke képviselője, Jan Korte azt nyilatkozta, reméli, Seehofernek az arcára fagy a mosoly. Gyde Jensen, az FDP képviselője és a német parlament emberi jogi bizottságának elnöke pedig azt mondta, hogy Seehofer cinikus megjegyzéseiből ítélve nyilvánvalóan nem a megfelelő pozíciót tölti be a kormányban. (BBC)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?