Jolán
2 °C
4 °C

EB: Betegség miatt botladozott Juncker

2018.07.13. 18:05

Mint arról péntek reggel beszámoltunk, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke elég ingatagon mozgott a NATO-csúcs alatt, és nem kevesett puszilkodott is. Már napközben sem tudott rendesen lépni, a közös vacsorára pedig már kerekesszékben kellett betolni.

A videó megjelenését követően rögtön megjelentek a pletykák, miszerint Juncker részeg volt. Egy újságíró rá is kérdezett az Európai Bizottság szóvivőjénél, aki ízléstelennek minősítette a kérdést.

Az Európai Bizottság a BBC szerint határozottan visszautasította, hogy Juncker részeg lett volna. A bizottság szerint Juncker akut isiásszal küzd, és fájdalmai ellenére se mondta le hivatalos programjait.

Az egészségügyi problémái mögött az állhat, hogy Juncker 1989-ben súlyos autóbalesetet szenvedett. Három hetet volt kómában és hat hónapra kerekesszékbe kényszerült. 

Címlapkép: Geoffroy van der Hasselt / AFP

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?