Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy szaúdi nő megölelt egy férfi énekest a színpadon – letartóztatták

2018.07.14. 15:15 Módosítva: 2018-07-14 15:15:59
Szaúd-Arábia reformer hercege fokozatosan nyit a nők jogainak irányába. Ám a nyilvános ölelés egyelőre még büntetendő cselekedet.

Az arab zene hercege – szerényen így nevezi magát a bagdadi születésű, de immár szaúdi állampolgársággal rendelkező Majid al-Mohandis. A 47 éves énekes valóban nagyon népszerű. A napokban Szaúd-Arábia hatodik legnagyobb városában, az egymilliós Taifban lépett fel egy fesztiválon, amikor is egy talpig feketébe öltözött, az arcot is eltakaró nikábot viselő rajongója felszaladt a színpadra és megölelte – írta a BBC.

Lefogták

A jelenet közben már több biztonság is a színpadhoz rohant, a nőt elvezették, majd a rendőrök le is tartóztatták. A meglepett énekes folytatta a koncertet.

Szaúd-Arábiában Mohamed bin Szalman herceg sorra vezeti be a rendkívül szigorú nemi szegregációval, alkohol-tilalommal és öltözködési szabályokkal vezetett országban a reformokat. A nők immár autót is vezethetnek, labdarúgó-mérkőzésre is járhatnak, illetve koncerteken is megjelenhetnek.

Vízió 2030.ig

A herceg Vision 2030 elnevezésű programjának az a célja, hogy 2030-ra a háztartásokban 2,9 százalékról ,6 százalékig emelkedjen a kultúrára és szórakozásra költött összegek aránya.

Ugyanakkor Szaúd-Arábiában a nők továbbra sem érintkezhetnek nyilvánosan olyan férfiakkal, akikkel nem állnak családi kapcsolatban.

Ebben az esetben az ügyészség szerint az ölelkező nő zaklatást követett el.