Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már 216 halottja van a japán ítéletidőnek

2018.07.15. 07:15

216-ra nőtt Japánban a heves esőzések, áradások és földcsuszamlások áldozatainak száma – írja az MTI a japán rendőrség közleménye nyomán.

Japánban a múlt hét közepén a Prapirun tájfun miatt heves esőzések voltak, folyók léptek ki a medrükből, felázott a talaj és földcsuszamlások voltak. Több tucat embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván a hatóságok. A katasztrófavédelem a rendőrség és a önvédelmi erők, illetve több ezer önkéntes segítségével folytatja a mentést.

A legújabb összesítések szerint a szigetország 47 prefektúrája közül 31-ben legkevesebb 160 lakóépület teljesen megsemmisült, hétszázban keletkeztek súlyos károk, illetve 25 ezer került víz alá. Körülbelül hatezer ember tartózkodik még mindig menedékközpontokban.

A helyzetet súlyosbítja, hogy Japán egész területén vasárnap kánikula van, a hőmérők higanyszála már a kora reggeli órákban harminc fok fölé kúszott.