Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hiába volt sikeres a vébé, nem állította meg Putyint a lejtőn

2018.07.16. 08:57

Bár az orosz focivébé sikeres, botrányoktól és erőszaktól mentes volt, nem tudta megakadályozni, hogy Putyin elnök népszerűsége tovább csökkenjen - írja a Guardian.

A legfrissebb, állami kutatócég által készített felmérés szerint március óta 77 százalékról 63 százalékra zuhant Putyin népszerűsége. A csökkenést az elemzők azzal magyarázzák, hogy Dmitrij Medvegyev miniszterelnök a vébé nyitónapján, június 14-én terjesztette elő a nyugdíjkorhatár emeléséről szóló kormányzati tervet. Az elképzelés szerint a korhatárt a nőknél 2034-ig 55-ről fokozatosan 63 évre, a férfiakét pedig 2028-ig 60-ról 65 évre emelnék fel.

Putyin valószínűleg abban bízott, hogy a vébé majd lecsillapítja a kedélyeket, de nem így történt. Több tucatnyi városban tartottak megmozdulásokat, olyan településeken, amelyek nem rendeznek mérkőzéseket és ezért nem korlátozták a politikai tömegrendezvényeket.